Om fisken och tillbehören
Sedan gamla tider är fisken något av det mest näringsrika naturen kan
bjuda på. Äter man fisk från havet följer nyttigheter med. Äter man feta
fiskar som lax, sill och makrill, festar man dessutom på omega-3-fetter som
är bra för hjärtan och kärl.
I rökeriet bereder man oftast fisk som är fångad i havet runt Gotland, men de hämtar den även från andra vatten. Sedan ser de till att röka, grava och rimma bitar, stycken och filéer. Redan 1996 förärade Tore Wretman rökeriet Svenska Gastronomiska Akademiens Diplom för dess kallrökta och gravade lax.
Men det har också fallit sig naturligt för rökeriet som bor granne med havet att laga ett antal fiskspecialiteter som inläggningar, soppor och patéer.
Dessutom tillreder de ett antal såser från grunden.
Än idag bygger rökeriet sin fiskrörelse på det manuellta hantverket, närheten till fisken och ryktet om den goda kvaliteten.
Gravad lax
Kallrökt lax
Varmrökt lax
Gravrökt lax
Rökt sik
Rökt flundra
Rökt makrill, sex olika kryddningar
Böckling
Rökta räkor
Rökt ål
Rökeriets laxpaté
Inkokt lax
Rökeriets laxsås
Rökeriets aioli
Rökeriets romsås
Rökeriets dillmajo
Rökeriets räkröra
Rökeriets laxröra
Vår inlagda strömming
Kryddströmming
Lökströmming
Hör gärna av dig om du vill få prisuppgifter.